Тиждень роботи в ПАРЄ

Ряд надважливих резолюцій, робота в комітетах, політичних групах, зустрічі з іншими делегаціями, потужні для України кадрові зміни!

ПАРЄ прийняло Рекомендації та Резолюції щодо наступих питань:

– Сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом.

– Саміт Ради Європи в Рейк’явіку: Об’єднані цінності перед обличчям надзвичайних викликів.

– Екологічний вплив збройних конфліктів.

– Програми відстеження контактів: етичні, культурні та освітні проблеми.

– Стамбульська конвенція: прогрес і виклики. Роль і відповідальність чоловіків і хлопчиків у припиненні гендерного насильства щодо жінок і дівчат. Пошук рішень щодо питання насильного обмеження волі у шлюбі.

– Правові та правозахисні аспекти агресії Російської Федерації проти України.

– Виконання зобов’язань Республікою Молдова.

– Поява смертоносних автономних систем зброї (LAWS) та їх необхідне попередження через європейське право прав людини.

– Розбудова Академічних мереж Відкритої Ради Європи (OCEAN).

Прийнята історична Резолюція ПАРЄ «Environmental impact of armed conflicts» щодо необхідності кодифікувати поняття екоцид, як у національному законодавстві, так і в міжнародному праві та внесення змін до Римського статуту Міжнародного кримінального суду, щоб додати екоцид як окремий вид злочину.

Окрім того колеги Марія Мезєнцева, Євгенія Кравчук, Олена Хоменко увійшли до складу Бюро та на позиції віце-президента, голів комітетів ПАРЄ.

Обрали суддів Європейського Суду з прав людини.

Асамблея вже прийняла низку текстів щодо різних політико-правових аспектів агресії Російської Федерації проти України. Російська Федерація має нести відповідальність як світовий злочинець за цю глобальну гуманітарну кризу та геноцид. Напади на цивільне населення та цивільну інфраструктуру є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права.

Асамблея одноголосно підтримала створення в Гаазі спеціального міжнародного кримінального трибуналу для переслідування російських і білоруських політичних і військових лідерів, які здійснюють геноцид та агресивну війну Росії проти України.

Разом у європейській та світовій солідарності ми маємо змусити Російську Федерацію повністю відшкодувати шкоду, завдану Україні, нашим громадянам, нашій землі та нашому довкіллю.

Дякую всім членам Постійна делегація ВРУ у Парламентській асамблеї Ради Європи за потужну роботу та Постійне представництво України при Раді Європи за допомогу, спільну роботу та результати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *