Результати засідання Комітету від 15 лютого

Продовжуємо розповідати про результати засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування, яке відбулося 15 лютого!

Окрім вже озвученого рішення звернутися до Кабінету Міністрів України щодо внесення кормів для тварин до Переліку товарів, що мають істотну соціальну значущість, було проведено ще ряд обговорень та прийнято рішення, зокрема:

– Розглянули зауваження Головного юридичного управління до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державної системи моніторингу довкілля, інформації про стан довкілля (екологічної інформації) та інформаційного забезпечення управління у сфері довкілля (реєстр. № 7327, друге читання) та прийняли рішення підтримати зауваження Головного юридичного управління. Також було підтримано інші пропозиції народних депутатів – членів Комітету, зокрема озвучених мною, по редакціям положень деяких статей та їх відповідності Директивам ЄС. Дякую Дмитру Скрильнікову Бюро екологічних розслідувань / Bureau of Environmental Investigation за професійну експертну допомогу у підготовці пропозицій!

– Розглянули мій лист щодо необхідності уточнення деяких норм законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання та обігу піротехнічних виробів (реєстр. № 7438), у зв’язку із зауваженнями Міністерства охорони здоров’я України від 05.12.2022 стосовно втрати чинності Законом України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» з 01.10.2023 та набуттям чинності Закону України «Про систему громадського здоров’я» з 01.10.2023. Комітет підтримав мої пропозиції, а також прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду прийняти законопроект у другому читанні та в цілому як Закон.

– Ми з колегами підтримали ініціативу заслухати Голову Державного агентства лісових ресурсів України Болоховця Ю.В., керівництво Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України та керівника Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» Лицура І.М. щодо проблемних питань у лісовій галузі та нормотворчої роботи у цій сфері. Комітетом було прийнято відповідне рішення.
Продовжуємо працювати та тримати екологічний фронт!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *